7 Şubat 2014 Cuma

İtalya Gezisi - 9.gün - Milano

07:20 de alarm sesiyle uyandık. Kahvaltının ardından 08:15 de terminal de trenimizi beklemeye başladık. Tren kalkmasına 15 dakika kala perona yanaştı. Tam 9:00 da da hareket etti. 10:45 de Milano'ya varmıştık. Önce turizm info'yu bulmaya uğraştık. Haritalarımızı aldık. Sonra da 48 saat geçerli metro biletlerimizi aldık. En son da uçağımızın kalkacağı Bergoma'ya giden tren biletimizi aldık. Bunun için acele ettiğimizi sonradan anlayacaktık. 



Milano tren garındaki işlerimizi hallettikten sonra metroyla otelimize gittik. Bavulumuzu bırakıp tekrar metroya binip Leonardo'nun Son Akşam Yemeği'ni göremeğe Sante Maria della Grazie'ye gittik. Ancak 2 hafta sonrasına rezervasyon yaptıklarını öğrendik. Onun yerine Leonardo'nun el yazmalarının olduğu bir sergiyi gezdik. Oradan çıkınca kaleyi gezmeye gittik. Kaleyi ve müzeyi gezdikten sonra Duomo'ya doğru yürümeye başladık. Yürürken öğlen yemeği yiyebileceğimiz bir yer bulmaya çalıştık. Fiyatlar Roma'ya Floransa'ya göre ateş pahası. Bakına bakına Duomo'ya ulaştık. Yağmur yağmaya başladı bizde Duomo'nun karşısındaki McDonalds da yemeğimizi yedik. Yemekten sonra Duomo'yu gezdik. Duomo'nun yanındaki ünlü Pasajları Galleria Vittoria Emanuele'i gezdik. Çok küçükmüş ona karar verdik. Scala Tiyatrosunu gördük. Museo Poldi Pezzoli'yi gezdik. Müzeden sonra dünyaca ünlü markaların butiklerinin arasından yürüdük. 

Metroya bindik otelimizin durağında indik. Uzunca bir müddet alışveriş yapabileceğimiz market aradık. En sonunda bulduğumuz marketten akşam yemeği için alışveriş yapıp otele döndük. Check-in işlemlerinden sonra odamıza çıktık. Oda değilde bir oda bir salon ev diyebilirim. Apart şeklindeydi. Mutfak - Salon herşey vardı. Yemeğimizi yerken ertesi günün planını  yapdık. İnternetten Muhteşem Yüzyılı bile seyrettik. 

Neden çıkıp gezmediniz diyenler olabilir. Roma ve Floransa'dan sonra Milano bize karanlık kasvetli geldi. Bunda yağmurlu havanında etkisi olabilir. Tabii 8 gündür haldır haldır gezdiğimiz için halimiz de kalmadı değil. Yarın bugünden güzel geçecek gibi çünkü Como'ya gidiyoruz. 

Hiç yorum yok :