4 Şubat 2014 Salı

İtalya Gezisi - 6.gün - Floransa

08:30 da kahvaltımızı yaptıktan sonra minik otelimizden bavullarımızı alıp Termini tren garına yürüdük. 5 numaralı perondan trenimize binip koltuklarımıza yerleştik. Tam 09:45 de tren hareket etti. 09:50 de biletlerimiz kontrol edildi. 11:10 gibi de Floransa'ya vardık. Tren garından ayrılmadan Floransa'dan sonraki durağımız olan Milano için biletlerimizi aldık 106€. Tren garının karşısındaki Turizm Info'dan Firenze Card almak istedik ancak bankodaki hanımefendi kendilerinde bulunmadığını Palazzo Vecchio'dan alabileceğimizi söyledi. Bizde haritamızı alıp otelimize gittik. Otele check-in saatinden önce gittiğimizden sadece bavulumuzu bırakabildik. Otelden çıkıp gezmeye başladık. Duomo'ya geldik pazar günü olduğundan 2 saatte bir düzenlenen ayinlere katılabiliniyordu. Vaftizhanenin kapısını ve Duomo'yu dışarıdan dolandıktan sonra eşim yine çıkılacak bir kule buldu; Katedralin çan kulesi -Giotto'nun Çan Kulesi-. Bu kuleye de 400 küsür basamakla çıkılıyor. Çıkana kadar canın çıkıyor üzerine de kişi başı 6€ veriyorsun. Ancak gördüğün manzara tabii ki muhteşem. Birde acayip rüzgar esiyor.


Kuleden sonra Via dei Calzaiuoli'den Piazza della Signoria'ya indik. Uzunca bir süre Uffizi'ye nereden gireceğimizi nereden bilet alacağımızı çözemedik. Ciddi de bir sıra vardı. Aslında Firenze Card almak istiyorduk ama kime sorsak bize nereden alacağımızı söyleyemedi. En sonunda Turizm Info'daki hanımefendinin haritada Palazzo Vecchio'yu işaretlediğini hatırladık. Oraya gittik ve en sonunda 50şer € ödeyerek Firenze Card'larımızı aldık. Firenze Card'da Roma Pass gibi bizdeki Müzekart gibi bir kart. 72 saat içinde 50 €'ya 50 adet müze gezmeye yarıyor hemde sıra beklemeden. 

Kuyruk beklemeden sadece kartı göstererek hopp diye Uffizi'ye girdik. Avrupa'nın önemli müzelerinden biri olan Uffizi'yi gezdikten sonra Via dei Calzaiuoli üzerindeki Snack Bar da öğle yemeğimizi yedik. Yemeğin ardından ünlü Davut Heykelini görmeye Galleria dell'Accademia'ya gittik. Michelangelo'nun Floransa'nın sembolü haline gelen Davut heykelini ve galerinin geri kalanını da gezdikten sonra otelimize döndük. Odamıza yerleştik, ertesi günün planını yaptık. Pisa'ya gitmeye karar verdik. 

Akşam yemeği için dışarı çıktığımızda önce tren garına gidip Pisa biletlerimizi aldık. Ardından da Fiorentina Steak'imizi yeyip otelimize döndük.    

Hiç yorum yok :