3 Şubat 2014 Pazartesi

İtalya Gezisi - 3.gün - Roma

Kahvaltımızın ardından Termini'ye yürüdük. Turizm Info'dan 25'er €'ya Romapass'lerimizi aldık. Romapass'in geçerli olduğu müzelerde ilk iki müzeyi ücretsiz sonraki müzeleri ise indirimli tarifeden geziyorsunuz. Geçerlilik süresi 3 gün ve bu süre zarfında toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanıyorsunuz. İlk kullanımdan sonraki 3.gün gece yarısı geçerlilik süresi bitiyor. İstasyona gelmişken İtalya gezimizin 2.durağı olacak Floransa'ya tren biletlerimizi aldık. İki kişi pazar günü Eurostar 72€ verdik. 90€'du da indirim yaptılar.


10:00'da Piazza Venezia'da 110 open otobüsünden inip Capitoline Müzelerini gezdik. Oradan çıkıp Roma Forumuna doğru yürüdük. Capitoline müzesinde pek sıra yoktu ama forum girişinde bayağı sıra vardı. Ancak Roma Pass'lerini boşuna almadık hem müzeyi hem forumu vede bir sonraki durağımız olan Colosseum'u sıra beklemeden ayrıca ilk ikisine de ücret ödemeden gezdik. Forumu gezmemiz 2 saatimizi aldı. Colosseum'un çıkış kapısının önünde Roma'da çokça rastlayacağınız panini dedikleri sandviçlerin satıldığı minibüs-restoranlardan birinden kendimize öğle yemeği ısmarladık. Çok iyi hatırlıyorum içecekler sandviçlerin 2 katı fiyata sahiptiler!.


Saat 14:00 de Colosseum'a girdik. Buradaki turumuz bittiğindeyse bizim de pilimiz bitmişti. Tekrar 110 Open'a binerek Ara Pacis durağında indik. Buraya kadar gelmişken bu müzeciği de gezelim dedik. Kişi başı 5,5€ vermiştik. Augustus Mozolesi zaten yanından geçerken görülen bir yer. Via di Ripetta üzerinden Piazza del Popolo'ya geldik. Meydanı gezip fotoğraf çektikten sonra saat 16:00 da gezmek için geldiğimiz Santa Maria del Popolo kilisesinin kapıları açıldı. 

Kiliseden sonra Via Del Babuino üzerinden dünyanın en pahalı mağazalarının vitrinlerine bakarak Piazza del Spagna'ya geldik. Ancak çok yorgun olduğumuzdan İspanyol Merdivenlerini çıkmamız mümkün olmadı. Buradan yine ara sokaklardan geçerek Trevi Çeşmesi, Tazzo Cafe, Pantheon ve sonunda da Piazza Navona'ya vardık. Meydanda beğendiğimiz bir tablonun fiyatını sorduğumuzda 150€ olduğunu öğrendik!.


Yemeğimizi önceki gün memnun kaldığımız Navona Notte'de yedikten sonra tatlı olarak Frigidarium'da dondurmalarımızı yedik. Fiyatlar hakkında fikir vermesi için 1/2lt şarap, 1lt su, 2 pizza, 1 peynir tabağı ve 2 expresso'ya 40€ ödedik. Corso Vittiorio Emanuele II caddesi üzerindeki bir otobüs durağından 64 numaralı kalabalık bir halk otobüsüne binerek Termini'ye vardık. 22:00 gibi otelimize ulaşmıştık.

Hiç yorum yok :