3 Şubat 2014 Pazartesi

İtalya Gezisi - 1.gün - Roma

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde... 2011 yılının ekim ayında henüz 3 kişi olmamışken yaptığımız İtalya gezimizden bahsetmek istedim. Vereceğim bilgiler 3 sene öncesine ait olsa da konu Avrupa olunca çok şeyin değişeceğini düşünmüyorum.

Puslu bir Ankara sabahında yola revan olduk. Pegasus Havayolları ile önce Esenboğa'dan Sabiha Gökçen'e oradan da Roma'ya Fiumicino havaalanına ulaştık. Havaalanından 30dk süren tren yolculuğuyla (Leonardo Ekspresi 14€) Roma'nın ana tren garı olan Termini istasyonuna vardık. Otelimizi özellikle, toplu ulaşım ağının kesişme noktası olan Termini istasyonuna yakın seçmiştik. Önce otelimizi bulduk, ödememizi yaptık odamıza yerleştik.(oda ücretinden ayrı olarak Roma şehir merkezinde kaldığınız için ayrıca vergi alıyorlar hemde nakit olarak aklınızda bulunsun)

Haritaları çok seven bendeniz İtalya gezimizi Google Earth haritaları ile görselleştireceğim.


Saatler akşam üzerini gösterirken üstü açık kırmızı tur arabalarına binmek üzere Termini'ye geri döndük. Bizim bindiğimiz/tercih ettiğimiz otobüslerin ismi 110 Open idi. Bu otobüslere kişi başı 20€ veriliyor, aile kartları ise 50€. Biletler otobüse binerken içerideki görevliden alınıyor. Biletin üzerine tarih ve saat yazıyorlar. 48 saat boyunca istediğiniz bir durağında inip tekrar tekrar binebiliyorsunuz. Durakta beklerken otobüse binmeden kartınızı hazırlayın derim her seferinde göstermenizi istiyorlar. Birde akşam saatlerinde otobüs sayıları azalıyor dikkat etmekte hatta sormakta fayda var. Bu şekilde çalışan tek firma yok Termini'nin meydan kısmında bu şekilde çalışan bir çok firma var. Otobüslerin ilk durağı Termini tren garının karşısındaki otobüs duraklarında, 2.si Republica Meydanında, Sonra da Colossum, Piazza Venezia, Vatikan Trevi Çeşmesi ve birkaç duraktan sonra tekrar Termini'ye geri dönüyor. Tam tur 2 saate yakın sürüyor.


Biz otobüsün Termini'deki ilk durağının yerini bir türlü bulamadığımızda azcık yürüyüp Republica'daki durağından bindik. Tarihler 11 ekimi gösteriyor olmasına rağmen hava sıcacıktı. Üstü açık otobüsle kısa bir şehir turu yapıp Trevi Çeşmesi durağında indik.


Çeşmeye klasik olarak paralarımızı atıp ara sokaklardan Pantheon'a doğru yürüdük. Tripadvisor'da yaptığım nerede yenir nerede içilir araştırmalarımın ilk durağı olan Cafe Tazzo 'da İtalya'daki ilk kahvemizi içtik, Pantheon'u gezdik. Tavsiye ederim Pantheon'u görmeye giderseniz Tazzo'ya mutlaka uğrayın. Oradan Piazza Navona'ya geçtik. Meydanı, Çeşmeleri, Sanatçıları görüp meydana yakın bir ara sokakta bulunan Navona Notte isimli restoranda yemeğimizi yedik. Yemekten sonra ünlü İtalyan dondurmasının tadına bakmak için bir üst sokaktaki Frigidarium'a uğradık. Bu dondurmalardan yemeden Roma'dan dönmeyin derim.


Otele dönmeye karar verdiğimizde otobüs durağına yürümeye başladık. Yürürken bir anda ara sokaklardan Vatikan görünmeye başladı ve anladık ki ters yöne yürümüşüz. Vatikan durağına daha yakın olmamıza rağmen hangi aklımıza hizmet bilmiyorum biz yine Piazza Venezia durağına kadar yürüdük.


Otobüsümüze bindik akşam karalığında ışıl ışıl aydınlatılmış Roma'da şehir turumuzu yapıp Termini'de indik. Seyehatimizin ilk günü böylece son buldu. 

Hiç yorum yok :