3 Şubat 2014 Pazartesi

İtalya Gezisi - 4.gün - Roma

Sabah kahvaltımızın ardından saat 9:00'da Termini'nin önündeki otobüs duraklarından 910 numaralı otobüse bindik. Otobüsün kalkış saati 09:09 idi ve nasıl bir dakiklikse tarifede yazan saatte otobüs kalktı. 20 dakikalık bir otobüs yolculuğundan sonra Galleria Borghese'e ulaştık. Hevesle müze kapısına yaklaştığımızda pazar gününe kadar dolu yazısı bizi hayal kırıklığına uğrattı. Yine de 'hiç mi yok" diye sormaya içeri girdik. Cumartesi günü son girişe saat 17:00'ye iki bilet alıp çıktık. 


Villa Borgese araştırınca sizde göreceksiniz tarihi Roma merkezinden biraz uzakta çok büyük bir park. Bizim ülkemizde alışık olmadığımız bir büyüklük ve güzellikte. Sırf parkı görmeye gitmenizi tavsiye ederim. Parkın bir kısmını gezerek Modern Sanat Müzesine geçtik. Burayı  da gezdikten sonra yakınlardaki Villa Giulia Ulusal Etrüsk Müzesini gezdik. Eşimin yorumu "sadece çanak çömlek vardı" şeklinde oldu. Yukarı anlattığım müzelere iki kişi 50€ verdik. 

Müze gezimiz bittiğinde pek gitmek istememekle birlikte mecburen Popolo Meydanına çıktık. Meydana çıkmadan önce aç karnımızı nerede doyursak diye dolanırken ara sokakta Hedi's Bar isimli bir yerde öğle yemeğimizi yedik. Yemekten sonra Via Del Babuino yerine Viale Gabriele D'Annunzio ve devamı olan Viale della Trinita dei Monti üzerinden İspanyol Merdivenlerinin tepe noktasına kadar yürüdük. Burada bulunan Trinita dei Monti Kilisesini gezdik. İspanyol Merdivenlerinde oturup dinlendik, manzarayı ve insanları seyrettik. 

Yürüdüğümüz caddenin devamı olan Via Sistina caddesinden yürüyerek Santa Maria Moggiore kilisesine vardık. Kilise kapalı olduğundan gezemedik. Via Cavour'dan Termini'ye çıktık oradan da Repubblica'ya yürüdük. Santa Maria Degli ve Terme Di Diocleziano'yu gezdik. Buradan çıkışta Via Nazionale üzerinde bir cafe de oturduk soğuk bir şeyler içtik. Yol üzerindeki kitapçıları, hediyelik eşya dükkanlarını gezerek Via dei Giubbonari'nin başındaki kiliseye ulaştık. Kilise gezmekten bugünlük sıkıldığımızdan içine girmeyip merdivenlerinde dinlenmeyi yeğledik. Bu sokakta bulunan ve Ntv'nin gurmesi Vedat Milor'un programında seyrettiğimiz Riscoli'de yemek yemek istedik. Saat daha erken 19:00 da gelin dediler. Rezervasyon yaptıralım dedik tamam dediler. 19:00 da gittiğimizde ise bu sefer yer yokmuş kusura bakmayın dediler. Bizde ara sokakları gezerken Bafetto 2'ye rastladık. 2 kişilik fry-ups, 1 brussetta, 2 bira, 2 pesto soslu makarna ve 4€ bahşişle toplamda 45€ ödeyerek karnımızı doyurduk. Karşıdaki dondurmacıdan da dondurmamızı yedikten sonra 64 numaralı otobüsümüzle Terminiye ve otelimize döndük. 

Hiç yorum yok :