22 Mayıs 2014 Perşembe

Safranlı Cevizli Pilav


Tavsiye Kanalından gelen CHEFika Hanımın tariflerinden Teremyağ Gurme Kaymaklı ile 2. denemem yine bir pilav. Bu seferki safranlı ve cevizli. Yine kepekli pirinç farkı ile... Renginin koyuluğu pirinçten geliyor. İşte tarifi;

Malzemeler
175 gr Teremyağ Gurme Kaymaklı
1 orta boy soğan rendesi
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı safran
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam tarçın
4,5 su bardağı su
3 çay kaşığı tuz

Yağımızı tencere de eritip soğanları ilave ediyoruz. Soğanlar kavrulunca pirinçlerimizi ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Ceviz, safran ve baharatları ekleyip 2 dakika daha kavuruyor arkasından suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Altını kapatıp 10 dakika dinlendiriyoruz maydanozla süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok :