28 Mayıs 2014 Çarşamba

İrmikli Kuru Meyveli Kek

Pazar günü çay saatinde yine bir CHEFika tarifini denedik. Çok lezzetli bence bir kek içinde gayetten sağlıklı. İşte tarifi;


Malzemeler 
140 gr (4 yemek kaşığı) Teremyağ Gurme Kaymaklı,
125 gr (3/4 su bardağı) esmer şeker (kekimizin nemli olmasını sağlayacak)
2 adet yumurta
100 ml (1 çay bardağı) süt
125 gr (3/4 su bardağı) irmik
60 gr (1/2 su bardağı) un
1 paket kabartma tozu
80 gr (1 su bardağı) kuru meyve
2 yemek kaşığı (40gr) kuş üzümü
60 gr (1 çay bardağı) ince doğranmış fındık

Üzeri için : 2 şer yemek kaşığı bal, fındık ve meyve kurusu, 1 yemek kaşığı kuş üzümü

Şeker ve Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı karıştırma kabında krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. İçine yumurtaları ekleyip iyice yediriyoruz. Süt, irmik, un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırıyoruz. En son kuru yemişleri ekleyerek fırın kabına alıyoruz. 175 derece fırında 30 dk pişiriyoruz. (Ancak benim fırınımda 15 dk. pişti.) Fırından çıktıktan sonra önce üzerine bal sürüp ardından kuru meyve ve yemişlerle süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok :