5 Mayıs 2014 Pazartesi

İç Baklalı Dereotlu Pilav



Tavsiye Kanalı'nın kampanyasından daha önce bahsetmiştim. Tavsiye Meleği olarak görevim Teremyağın Gurme Kaymaklı'sını denemekti. Tavsiye Kanalından gelen kutudan çıkan CHEFika Hanım'ın tariflerinden ilk denenen fotoğrafdaki pilav oldu. Her ev hanımı gibi bende küçük bir değişiklik yaparak pilavı normal beyaz pirinç yerine kepekli pirinç ile denedim. E nede olsa insülinimiz direniyor :) glisemik indeksi daha düşüktür, kötünün iyisidir diyerek kepekli pirinçle yaptım. Normal pirinçten zor pişiyor onun için bir gece önceden ıslatmak en güzeli haberiniz olsun.

Malzemeler
110gr Teremyağ Gurme Kaymaklı
1,5 su bardağı (200gr) önceden haşlanmış taze iç bakla
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1'er tatlı kaşığı kimyon, tuz
1 çay kaşığı karabiber
üzeri için 1/2 demet dereotu

Tarifi ise şöyle; Yağımızı tenceremize alıp eritiyoruz. Yıkanmış pirincimizi ilave edip kavuruyoruz. Pirinçler iyice şeffaflaşınca sıcak suyumuzu, baharatlarımızı ilave ediyoruz. Son olarak iç baklaları ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Demlenme süresi de bitince üzerine ince doğradığımız dereotlarını ilave edip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :