21 Ekim 2013 Pazartesi

Hazır Yufkadan Fındık Lahmacun

Kurban Bayramı dönüşü yol yorgunu aile üyelerine fındık lahmacun yaptım. 7 kişiydik. Yeşil salata ve ayranla servis ettim. Hep beraber sildik süpürdük bu nedenle de bu post fotoğrafsız kaldı. İşte tarif;

1 kg ( 6 adet ) yufka

Lahmacun içi için ; 
500 gr kıyma
2 büyük domates
5-6 adet sivri biber
2 büyük kuru soğan
1 demet maydanoz
tuz, pulbiber

Domates, sivri biber, maydanoz ve soğan ayıklanır, yıkanır, soyulur ve ince ince doğranır. Robottan bile çekilebilir. Tüm malzeme kıymayla birleştirilir. Tuz, karabiber ve pulbiberle baharatlandırılıp bir güzel yoğurulur. 

2 yufka üst üste konulur. Aralarına su ve sıvı yağ sürülerek birbirlerine yapışmaları sağlanır. Çaydanlık kapağı ile yuvarlaklar kesilir. Bir çift yufkadan 24 adet lahmacun çıkıyor. Hazırlanan iç kesilen yufkalara yayılır. 180-200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Çıkarır çıkarmaz yerseniz kıtır kıtırdır. Yumuşak seviyorsanız azcık bekletmeniz yeter. Her iki şekilde de muhteşem bir lezzet hemde evinizin hijyeninde. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok :