21 Ekim 2013 Pazartesi

Kırpık Yufkadan Peynirli Patatesli Börek

Hazır yufkadan yaptığım fındık lahmacunlardan artan kırpık yufkaları ziyan etmek olmaz dedim internette araştırma yaptım ve bu tarifi buldum. Tarifin orjinalinde yufkaların rulo yapılıp kesilmesinden bahsediliyor ama benim yufkalar zaten kırpık olduğundan buna gerek kalmadı. Diğer malzemelere sadık kaldım. Lezzetli ve güzel oldu. 


Kalan kırpık yufkalar
2 adet haşlanmış ezilmiş patates 
1 bardak beyaz peynir
1 küçük soğan ince doğranmış 
3 yumurta
1 bardak süt
1/2 bardak sıvıyağ
pulbiber, tuz

Malzemelerin hepsi harmanlanıp yağlanmış tepsiye (26cm lik teflon karnıyarık tepsisi) yayılır. 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Herkes afiyetle yer :)

Hiç yorum yok :