14 Şubat 2007 Çarşamba

Barcelona/ Gotik mahalle

Doğu İspanya’da başkent Madrid’den sonra gelen belki ondanda ünlü Katalonya’nın başkenti Barselona şehri var... Doğu İspanya; İspanya’nın, kırsal bölgeleri turist çekmeyen ama Akdeniz sahilinin haddinden fazla turist aldığı bölgesidir. Akdeniz’e kıyısı olan her ülkenin denizi güneşi doğası zaten güzel bu yüzden ben hiç o kısımlara gitmeyi düşünmüyorum. Deniz tatili yapacaksam zaten Türkiye’den ayrılmam. Antalya’nın suyumu çıktı.

Barselona

Bence 3 tam günde gezilebilir. Görülmesi gereken yerleri google earth de işaretledim çoğu birbirine yakın yürüyerek gezilebilir.




Gotik Mahalle


Palau Reial & Museu d’historia de la Ciutat (kraliyet sarayı ve tarih müzesi) buradaki yapılar roma kalıntılarının üzerine kurulmuştur. Tarih müzesinin en ilgi çekici yeri yeraltında bulunur. Asansörlerle eski roma antik kentinde gezilebiliyor, burası dünyadaki en kapsamlı roma yeraltı kalıntılarını oluşturuyormuş.
Barselona Katedrali, 1298 yılında II. Jaima zamanında bir roma tapınağı ile Mağribi camisinin üzerine inşa edilmeye başlanmış ancak 19.yy da bitirilebilmiş.
Palau de la Musica Catalana (müzik sarayı) burası seramikler, heykeller vitraylarıyla modernista tarzının bir araya geldiği müzik sarayı. Avrupa’nın doğal ışıkla aydınlatılan tek konser salonuymuş. Binanın dışından çok içerdeki vitraylar güzelmiş.

Hiç yorum yok :