23 Ağustos 2014 Cumartesi

Maş Fasulyesi Piyazı

Bizde insülin direnci falan çıkınca, şeker hastalarının tercih etmesi gereken ürünlerden biri olan bu şirin fasulyeyle tanıştım. Adı Maş Fasulyesi, Cin börülcesi olarak da biliniyor. Güneydoğu Anadolu da yaygın olarak kullanılırmış. Bağırsak düzenleyici ve şeker düşürücüymüş. Biz et yemeklerinin yanına yakıştığından piyaz olarak tüketmeyi tercih ediyoruz. Tarife ilk olarak mutfaksırları.com'dan ulaşmıştım ama her zaman nar bulunmuyor. Hele bu mevsim çok zor. Bende evdeki yeşilliklerle hazırladım.  


Geceden ıslatmış olduğunuz 1 su bardağı fasulyeyi orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın (yaklaşık 15 dakika). Evdeki yeşilliklerden nane, maydanoz ve 1 adet domatesi ince ince doğrayın. 1 adet Kırmızı soğanı piyazlık doğrayın. Fasulyeler soğuduktan sonra doğradığınız malzemelerle karıştırın. Sos olarak; zeytinyağ, tuz, sirke ve nar ekşisini damak tadınıza göre ilave edip, fasulyeleri ezmeden karıştırıp servis yapın.  

Hiç yorum yok :