10 Ekim 2014 Cuma

Yoğurt Tatlısı

Günümüz metropol hayatı ve hepimizin çalışma saatleri nedeniyle bayramları tatil nedeni haline getirdiğimiz doğrudur. Birkaç seneyi böyle geçirdikten sonra en azından bir bayramı evde büyüklerimizle geçirmek bana güzel geldi. Tabii bayramın ayrı bir hazırlığı ve yorgunluğu da olmuyor değil ama sonunda bavul boşaltmak zorunda olmamak çok güzel :)

Bayram tatlısı da ayrı bir gelenek. Baklava açacak değilim ama hayatında hiç yapmamış olmama rağmen şerbetli bir tatlı yapmaya kararlıydım ve annemden tarif istedim. Annemin gönderdiği tarifler arasından ise yoğurt tatlısını beğendim. Korka korka yapmama rağmen başta annem olmak üzere herkes çok beğendi. 


İşte Tarifimiz

Malzemeler 
3 yumurta
4 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı yoğurt
1/2 fincan sıvıyağ
6 fincan un
1 çay kaşığı karbonat (üzerine limon sık)
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1-1,5 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)

Şurubu
3 su bardağı şeker  
4 su bardağı su 

Yapılışı 
Şurup malzemeleri tencereye konulup şurup kıvamına gelene kadar kaynatılır. Diğer malzemelerden sıvı olanlar karıştırma kabına alınarak biraz karıştırılır. Daha sonra kalan tüm kuru malzeme elenerek eklenir. Yağlanmış borcam kabına alınan kek karışımı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. Şurup ve kekin her ikiside ılıkken, şurup kekin üzerine dökülerek kekin şurubu çekmesi beklenir. Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok :